Autisme en begeleiding

"Ik ben trots op mezelf" dat wil ik dat een ieder gelooft en hardop durft te zeggen. Of je nu toevallig wel of geen zogenaamde stempel hebt. Ik ben van mening dat je kijkt naar de persoon en niet naar de stempel. Waar liggen je uitdagingen, maar nog belangrijker wat gaat er al goed en waar ben je sterk in. Vaak zie je dat er diverse talenten en kwaliteiten verborgen liggen onder de oppervlakte. Deze kunnen nog niet worden gebruikt, omdat vaardigheden nog worden gemist. Samen gaan we aan de slag met deze vaardigheden. 

 

Ook het leren kennen van jezelf is erg belangrijk. Merk je waar je grenzen liggen? Pak je op tijd je rust? Of ga je door tot dat je erbij neer valt of ontploft? Zit er niets tussen blij en boos? Samen gaan we op zoek naar je grens, wat merk je en wat voel je? Langzaam leer je je grens herkennen en op tijd rust te pakken.

 

De ouders worden altijd betrokken bij de begeleiding van een jongere. Veel voorkomende vragen aan mij zijn: Hoe maak je autisme werkbaar in je gezin? Hoe pas je structuur toe? Hoe kun je je kind voorbereiden op lastige situaties? Hoe word ik consequent? Samen gaan we voor een fijne werkbare situatie.

 

Bij de begeleiding is er veel nodig van praktische hulp tot hulp bij inzichten en kennis. Je bent welkom om vrijblijvend een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken.  

Structuur

Structuur aanbrengen in je leven kan op veel verschillende manieren. Voor kinderen zijn vaak pictogrammen heel helder en duidelijk, het geeft rust. Voor volwassenen is het inzichtelijk maken van over- en onderprikkeling vaak voldoende. Ze kunnen mede door deze duidelijkheid zelf een weekplanning maken.

 

Structuur kun je op veel verschillende manieren aanbrengen. Vaak wordt gedacht dat alles op vaste tijden en dagen dient plaats te vinden. Dit is natuurlijk mogelijk, maar ook structuur in de handelingen geeft vaak duidelijkheid. Bijvoorbeeld het slapen gaan, een vast bedritueel zorgt voor duidelijkheid, meer dan het tijdstip. Consequent in je handelen zorgt voor meer rust dan elke dag op dezelfde tijd eten.

 

Het gaat er om welke vorm van structuur heb jij nodig? Waar heb jij het meeste baat bij? Samen kunnen we dit ontdekken en daarna implementeren.

Vergoedingen

Vergoeding vanuit PGB is mogelijk. 

Ik ben aangesloten bij Krekel autisme coaching. Via Krekel autisme coaching is vergoeding vanuit het WMO mogelijk m.b.t. autismebegeleiding.