Ik coach graag jongeren vanaf 16 jaar. Jongeren verbazen me telkens weer, ze komen met geweldige ideeën om aan de slag te gaan met hun uitdaging. In de uitdagingen zie ik een aantal rode draden: volle hoofden, lastig ontspannen, gebrek aan zelfvertrouwen en autisme.

 

Iedereen verdient het om te zeggen: "Ik ben trots op mezelf", maar nog veel belangrijker is dat ze het echt geloven.

 

Tegenwoordig zie je veel jongeren vastlopen op school, zich niet begrepen voelen. Of ze hebben op jonge leeftijd te maken met verdriet of pesten. Met een kort coachingstraject bereik je al heel  veel met jongeren. Een lang traject is vaak niet nodig, mits het om langdurige begeleiding gaat i.v.m. bijvoorbeeld autisme.

Om jongeren te kunnen coachen is de klik het allerbelangrijkste. Daarom is er altijd de mogelijkheid om eerst kennis te maken . Te zien waar mijn praktijk is en hoe deze eruit ziet. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Met jongeren gebruik ik diverse methodes om te coachen, creatieve methodes hebben daarin sterk mijn voorkeur. De meeste jongeren kunnen vaak niet wachten om aan de slag te graag. Of we gaan lekker even de natuur in. De jongere bepaalt hierin de koers.

 

De verschillende werkvormen worden aangepast naar de jongere en de uitdaging. Denk hierbij  creatief, systemisch en verschillende kwaliteitenspellen.