Coachen met honden

Honden fungeren als een spiegel. Ze spiegelen ons gedrag en onze communicatie. Het is een heel bijzondere manier van coachen en om naar jezelf te kijken. Soms is de aanwezigheid van een hond al voldoende gewoon even lekker knuffelen.

 

Voordat de honden erbij komen leg ik de metafoor van de roedel uit. Er zijn veel raakvlakken met het gezin, je collega's en je vrienden.

 

Honden en kinderen zijn ook een hele mooie combinatie. Ze helpen kinderen zich te openen of om rustig te blijven. Ze bieden troost bij verdriet. Het zorgt ook voor afleiding bij lastige vraagstukken. Grenzen- en weerbaarheidsoefeningen met de honden zijn erg leerzaam en zeer leuk. 

 

Ook als ouder kan een hond je veel zaken verduidelijken. Wat voor ouderschapsstijl gebruik je. Hoe reageert je kind en hoe reageert de hond? Wat als je iets aanpast? 

 

Coachen met honden kan onderdeel zijn van een coaching traject.


Angst voor honden

Heb je angst voor honden? En wil je graag van je angst af, maak dan snel een afspraak voor meer informatie. Met een klein aantal 1 op 1 sessies ben je van je angst af.


Je eigen hond

Wil je graag weten wat je eigen hond je te vertellen heeft? Of is je hond vaak onrustig of trekt hij aan de riem? En je wilt graag weten hoe dat kan en wat voor invloed jij op je eigen hond hebt? Nieuwsgierig? Maak dan snel een afspraak.