Kindercoach

Ik coach ook erg graag kinderen, soms samen met de honden. Hierin zie ik een aantal rode draden: volle hoofden, lastig ontspannen, zelfvertrouwen en autisme. Elk kind verdient het om te zeggen: "Ik ben trots op mezelf", maar nog veel belangrijker is dat ze het ook geloven.

 

Tegenwoordig zie je veel kinderen vastlopen op school, zich niet begrepen voelen. Of ze hebben op jonge leeftijd te maken met verdriet of pesten. Met een kort coaching traject bereik je al heel met kinderen. Een langdurig traject is heel vaak niet nodig mits het echt om langdurige begeleiding gaat i.v.m. bijvoorbeeld autisme.

 

Om kinderen te kunnen coachen is de klik tussen het kind en de coach het aller belangrijkst. Daarom is er altijd de mogelijkheid om eerst kennis te maken met mij en eventueel de honden. Te zien waar mijn praktijk is en hoe deze eruit ziet. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Met kinderen gebruik ik diverse methodes om te coachen, creatieve methodes hebben daarin sterk mijn voorkeur. De meeste kinderen kunnen vaak niet wachten om aan de slag te graag. Of we gaan lekker even de natuur in. Stil zitten op een stoel doen we erg weinig. Sommige kinderen werken liever op de grond en andere liever aan een tafel. Het kind bepaald hierin de koers.

 

De verschillende werkvormen worden aangepast naar het kind en de problematiek. Denk hierbij aan tekenen, verven, knutselen en verschillende kwaliteitspellen.

 

Bij autisme praat je al snel over langdurige begeleiding, zie de tab Autisme.